HetNieuweFietsplan.nl

De ‘Fiets van de zaak’ is op meer manieren mogelijk dan zeven op de tien werkgevers vermoeden, terwijl de animo onder werknemers om te gaan fietsen hoog is. Dat stelt  Natuur & Milieu op basis van twee onderzoeken onder werknemers en werkgevers.

Werkgevers kunnen bijvoorbeeld een renteloze lening verstrekken en een kilometervergoeding bieden, waarmee de lening al fietsende wordt afgelost. 71 procent van de werkgevers weet echter niet van het bestaan van deze regelingen, of kent ze wel, maar biedt ze niet aan.

Het nieuwe Fietsplan

Natuur & Milieu en Koninklijke Gazelle lanceren  HetNieuweFietsplan.nl om werkgevers en werknemers te stimuleren meer gebruik te maken van de opties. Animo onder werknemers is er genoeg, zo stelt Natuur en Milieu op basis van een werknemersonderzoek door Kien Onderzoek onder 516 werkende Nederlanders die maximaal 30 km van het werk wonen. Daarnaast is een werkgeversonderzoek gehouden onder 309 P&O’ers die betrokken zijn bij het beslissingsproces rondom HR, arbeidsvoorwaarden en personeelskosten.

 

 

fietsstraat

Comments are closed.