Verkeersonderneming 2Track&Go

2TrackandGO

Fietsen naar het werk is snel, betrouwbaar, schoon én goedkoop. Bovendien is het goed voor uw conditie en de luchtkwaliteit. Reist u regelmatig in de regio Rotterdam met de auto en kunt u dat

prima met de fiets, e-bike of e-scooter doen en daarbij een aantrekkelijke korting op de aankoop van een e-bike ontvangen.

Om de hoeveelheid autoverkeer in de regio Rotterdam in de spits te verminderen en invulling te geven aan de doelstellingen ten aanzien van het verbeteren van de luchtkwaliteiten, hebben De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam een aantrekkelijke kortingsregeling opgezet, om automobilisten te verleiden om voortaan met de (e-)fiets of (e-)scooter naar het werk te gaan.

DTV Consultants verzorgt de beoordeling van de aanvragen en de financiële en administratieve afhandeling daarvan. Ten behoeve van de monitoring van het fietsgebruik door de deelnemers is de op Tripzoom technologie gebaseerde app 2track&go ontwikkeld. Na het installeren van deze app worden de fietsritten van de deelnemers aan de kortingsregeling automatisch geregistreerd en kunnen deze direct zien of ze voldoen aan de voorwaarden voor deelname.

Naast het monitoren van de deelnemers levert de applicatie een schat aan gegevens op omtrent het gebruik van de fietsinfrastructuur in de regio Rotterdam.

Inmiddels heeft de Helpdesk Tweewielers al ruim 2.000 aanvragen ontvangen. Het merendeel daarvan betreft de aanvraag voor een e-fiets. De 2.000 deelnemers reden bij elkaar tot nu toe maar liefst 140 rondjes om de aarde minder met de auto (6 miljoen kilometer).