Fiets in Beeld

knelpunten

Dat fietsen gezonder, goedkoper en schoner is dan autorijden is bekend. Maar met een fiets, e-bike of e-scooter zoeft u ook nog eens de file voorbij! Kortom: een betrouwbare reistijd en lekker in de buitenlucht.De Verkeersonderneming ziet dezelfde voordelen. Als mensen fietsen in plaats van de auto te gebruiken, levert dit zowel winst op het gebied van bereikbaarheid op, als op het gebied van luchtkwaliteit. En dus geven zij de  automobilist een zetje op het fietszadel!

Automobilisten die uit de auto stappen en op het gebruik van een (elektrische) fiets of elektrische scooter overstappen, krijgen maximaal €550,- korting op de aanschafprijs. Om voor de regeling in aanmerking te komen geldt een minimale woon-werkafstand van vijf kilometer en de bereidheid om gemiddeld twee dagen per week de auto te laten staan en met de fiets, e-bike of escooter naar het werk te gaan. Op deze manier draagt u een steentje bij aan minder files, betere bereikbaarheid van de regio en betere luchtkwaliteit.

Ten behoeve van de monitoring van het fietsgebruik en voldoen aan de voorwaarden voor deelname is  in opdracht van VCCR een op Tripzoom technologie gebaseerd applicatie ontwikkeld.