Evergreen on bike gelanceerd op Dag van de Mobiliteit

Nooit meer wachten voor rood licht als fietsers… dat is nog eens comfort! Op de Dag van de Mobiliteit lanceerde DTV Consultants het innovatieve gedachtegoed Evergreen on Bike; de groene golf voor fietsers. Evergreen on bike draagt niet alleen bij aan het verbeteren van de concurrentiepositie van de fiets, maar levert bovendien een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Met de massale opkomst van de smartphone heeft het merendeel van de fietsers een apparaat in bezit dat et GPS haar positie kan bepalen en tevens kan communiceren met, in dit geval, het verkeerslicht. Aanmelden bij het verkeerslicht gebeurt via de smartphone nog ver voordat de fietsers het kruispunt nadert. Door deze vroege inmelding kan het verkeerslicht rekening houden met de komst van de fietser(s). Bovendien informeert Evergreen on bike de fietser over de te fietsen snelheid om het eerst volgende groene licht te halen.

Uiteraard wordt hier gewerkt met de Tripzoomtechniek. Diverse steden en regio’s hebben reeds interesse getoond in dit nieuwe gedachtegoed. Voor de gemeente Breda hebben we reeds een concreet voorstel mogen doen om dit concept te ontwikkelen en de beleving daarvan te testen met een onderzoeksgroep.

vri

No comments yet.

Geef een reactie