High Speed E-Bike Battle was spannend met Tripzoom

Dat de dagelijkse autorit naar het werk leuker, schoner en gezonder kan, lieten topbestuurders en ondernemers uit de regio FoodValley sinds 8 september zien. Tot en met oktober streden zij tegen elkaar in een ware e-bike Battle! Een estafettewedstrijd van zes weken, waarbij elke deelnemer één week lang gratis op de Stromer ST2 high speed e-bike reist. Initiatiefnemer is De Bereikbare Vallei, het centrum dat slim reizen en slim werken in de regio stimuleert. Op 21 oktober is de winnaar bekend gemaakt: het team van het bedrijfsleven. Zij wonnen de battle met 1583 km.

Mobiliteitsmakelaar Ruben van den Hamsvoort is erg enthousiast: “De e-bike is een fantastisch vervoermiddel voor het reizen naar je werk! De high speed e-bike kan maximaal 45 kilometer per uur en is een serieus alternatief voor de auto, vanwege de snelheid ook op langere ritten. Deze battle is een ludieke manier om mensen kennis te laten maken met deze innovatieve fiets. Deelnemers mogen de fiets ook privé en voor dienstreizen gebruiken. Dat ze erg enthousiast waren, blijkt uit het feit het team van het bedrijfsleven de battle won met 1583 km., het team van de overheid legde 1235 km af. In totaal legden de 12 deelnemers gezamenlijk 2818 kilometer af. En dat in maar zes weken tijd! De lichamelijke inspanning leverde een verbranding op van 49.041 kcal en een besparing van 448 kg CO2 uitstoot.”

 

Start ebikebattle Ede

De ritten werden tijdens deze battle op een innovatieve manier geregistreerd met de Tripzoom-app Tripzoom registreert de fietsritten van deelnemers objectief en de resultaten worden dagelijks geactualiseerd op de website van De Bereikbare Vallei. Dit motiveert de deelnemers en houdt de competitie spannend. Via de app kunnen zij op elk moment en op elke locatie de resultaten van hun tegenstrevers bekijken!

Elke week gingen twee teams de strijd aan om tijdens de battle zoveel mogelijk kilometers op de high speed e-bike te maken. In week 3 streden Diana Beukhof, B&M Koeriers; Cees van der Knaap, burgemeester van de gemeente Ede en Toine Schinkel, lid Raad van Bestuur van scholengemeenschap ‘t Streek tegen elkaar… Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op http://www.debereikbarevallei.nl.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie